Helburuak:
- Euskadin elikaduren ekoizpena areagotzea eta, horretarako, lehen mailako sektorea sustatzea, bai eta tokiko elikadura-katea ere, eta lurralde-oreka handiagoa bermatzea eta, horrela, bizi-kalitatea ematea landa- eta itsasertz-nukleoetan bizi eta lan egiten duten pertsonei.
Egitaraua
Programa:
Bittor Oroz Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagai Politikako sailburuordea.
Jone Fernández Landaren eta Itsasertzaren Garapeneko eta Europar Politiketako zuzendaria
- Erein
- Leader
- Itsaspen
- Landetxeen egokitzapena
Leandro Azkue Arrantza eta Akuikulturako zuzendaria.
Jorge Garbisu Nekazaritza eta Abeltzaintzako zuzendaria.
- Flota modernizatzea
- Arrantza-eremuen garapenerako laguntzak
- Itsasoratu, arrantza-arloko prestakuntza
- Trantsizioa ekoizpen ekologikoa
- Nekazaritza-ustiategiak
- Ekoizpen-nitxo berriak
- Nekazaritza-ustiategien digitalizazioa
Javier Plasencia Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.
Peli Manterola HAZI fundazioaren zuzendaria.
- Lehiatu sustapena
- Lehiatu inbertsioa
- MAE inbertsioa
- Lehiatu Ardoa
- Basque Wine Sustapena
- Sustapen Ekologikoa
- Basque Label Okindegiak
- Basque Label Arraindegiak
- On Ekin
Javier Plasencia Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.
- Berriker I+G laguntzak
- I+G Elikakatea eta zura
- Elikaduraren digitalizazioa
- Gastrocoop
- Doktoregaien kontratua
- Bioekonomia