Helburuak:
Elikagaien ekoizpena handitzea Euskadin, lehen sektorea eta tokiko elikadura katea sustatuz, eta lurralde arteko oreka handiagoa bermatzea, bizi-kalitatea emanaz landa-guneetan eta itsasertzeko guneetan bizi diren eta lan egiten duten pertsonei.
Egitaraua
Programa
Bittor Oroz, Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagaien Politikako sailburuordea.
Jone Fernández, Landaren eta Itsasertzaren Garapeneko eta Europar Politiketako zuzendaria.
- Erein
- Leader
Leandro Azkue, Arrantza eta Akuikulturako zuzendaria.
Jorge Garbisu, Nekazaritza eta Abeltzaintzako zuzendaria.
- Flota modernizatzea
- Arrantza-eremuen garapenerako laguntzak
- Itsasoratu
- Trantsizioa, ekoizpen ekologikoa
- Nekazaritza-ustiategiak
- Ekoizpen-nitxo berriak
- Nekazaritza-ustiategien digitalizazioa
Raúl Pérez, Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.
Peli Manterola, HAZI Fundazioaren zuzendaria.
-Lehiatu sustapena
- Lehiatu inbertsioa
- MAE inbertsioa
- Lehiatu Ardoa
- Basque Wine sustapena
- Sustapen ekologikoa
- Basque Label Okindegiak
- Basque Label Arraindegiak
- On Ekin
Raúl Pérez, Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.
- Berriker I+G laguntzak
–Elikaduraren digitalizazioa
- I+G Elikaduraren eta zuraren katean.
- Gastrocoop
- Doktoregaien kontratazioa
- Bioekonomia