Bilatu ekitaldia

Lehen sektorerako, elikagaien industriarako, produktuaren sustapenerako, I+G-rako eta bioekonomiarako laguntzak


2022ko otsailaren 25an 10:00etatik 12:00etara

Helburuak:

Elikagaien ekoizpena handitzea Euskadin, lehen sektorea eta tokiko elikadura katea sustatuz, eta lurralde arteko oreka handiagoa bermatzea, bizi-kalitatea emanaz landa-guneetan eta itsasertzeko guneetan bizi diren eta lan egiten duten pertsonei.

Egitaraua

Programa

10:00
Irekiera

Bittor Oroz, Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagaien Politikako sailburuordea.

Ekonomia sustatzea landa-eremuan:

Jone Fernández, Landaren eta Itsasertzaren Garapeneko eta Europar Politiketako zuzendaria.

- Erein
- Leader

Lehen sektorea: Arrantza, nekazaritza eta abeltzaintza:

Leandro Azkue, Arrantza eta Akuikulturako zuzendaria.
Jorge Garbisu, Nekazaritza eta Abeltzaintzako zuzendaria.

- Flota modernizatzea
- Arrantza-eremuen garapenerako laguntzak
- Itsasoratu
- Trantsizioa, ekoizpen ekologikoa
- Nekazaritza-ustiategiak
- Ekoizpen-nitxo berriak
- Nekazaritza-ustiategien digitalizazioa

Elikagaien industria eta produktuaren sustapena:

Raúl Pérez, Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.
Peli Manterola, HAZI Fundazioaren zuzendaria.

-Lehiatu sustapena
- Lehiatu inbertsioa
- MAE inbertsioa
- Lehiatu Ardoa
- Basque Wine sustapena
- Sustapen ekologikoa
- Basque Label Okindegiak
- Basque Label Arraindegiak
- On Ekin

I+G elikaduraren eta zuraren katean eta bioekonomia

Raúl Pérez, Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.

- Berriker I+G laguntzak
–Elikaduraren digitalizazioa
- I+G Elikaduraren eta zuraren katean.
- Gastrocoop
- Doktoregaien kontratazioa
- Bioekonomia

12:00
Jardunaldiaren amaiera



Ekitaldiaren antolatzailea:

Copyright © SPRI 2022