Bilatu ekitaldia

Laguntzak lehen mailako sektorerako, elikagaigintzarako eta jasangarritasun eta ingurumenerako


2021ko otsailaren 26an 10:00etatik 12:00etara

Helburuak:

  • Euskadin elikaduren ekoizpena areagotzea eta, horretarako, lehen mailako sektorea sustatzea, bai eta tokiko elikadura-katea ere, eta lurralde-oreka handiagoa bermatzea eta, horrela, bizi-kalitatea ematea landa- eta itsasertz-nukleoetan bizi eta lan egiten duten pertsonei.

Egitaraua

Programa:

10.00
Irekiera

Bittor Oroz Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagai Politikako sailburuordea.

Ekonomia sustatzea landa-eremuan

Jone Fernández Landaren eta Itsasertzaren Garapeneko eta Europar Politiketako zuzendaria
- Erein
- Leader
- Itsaspen
- Landetxeen egokitzapena

Lehen sektorea: Arrantza, Nekazaritza eta Abeltzaintza

Leandro Azkue Arrantza eta Akuikulturako zuzendaria.
Jorge Garbisu Nekazaritza eta Abeltzaintzako zuzendaria.
- Flota modernizatzea
- Arrantza-eremuen garapenerako laguntzak
- Itsasoratu, arrantza-arloko prestakuntza
- Trantsizioa ekoizpen ekologikoa
- Nekazaritza-ustiategiak
- Ekoizpen-nitxo berriak
- Nekazaritza-ustiategien digitalizazioa

Elikagaigintza eta produktuaren sustapena:

Javier Plasencia Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.
Peli Manterola HAZI fundazioaren zuzendaria.
- Lehiatu sustapena
- Lehiatu inbertsioa
- MAE inbertsioa
- Lehiatu Ardoa
- Basque Wine Sustapena
- Sustapen Ekologikoa
- Basque Label Okindegiak
- Basque Label Arraindegiak
- On Ekin

I+G elikaduraren eta zuraren katean eta Bioekonomia

Javier Plasencia Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendaria.
- Berriker I+G laguntzak
- I+G Elikakatea eta zura
- Elikaduraren digitalizazioa
- Gastrocoop
- Doktoregaien kontratua
- Bioekonomia

12.00
Amaiera



Ekitaldiaren antolatzailea:

Copyright © SPRI 2024